OMGEVING

In de directe omgeving van onze villa is voor ieder wat wils te beleven. Restaurants, stranden, wandelingen, themaparken voor de kinderen, bergtochten, markten, winkelcentra, bezienswaardigheden en evenementen etc.

Restaurants

  • Meliton, in Altea la Vella in de nabije omgeving, kunnen we van harte aanbevelen.  Voor ieder wat wils. Ook pizza’s en lunchmenu’s.
  • Daarna is het gezellig nog een drankje drinken  bij Ca Toni, een Spaans café waar ook iedere Zondag vanaf een uur of 4 een live optreden is van allerlei bands (Spaanse ‘Voice of Holland’ kwaliteit!!). Ca Toni is ook een restaurant. In de weekenden worden er ook heerlijke pizza’s uit de houtoven bereid.
  • Restaurant Sabor (Belgisch en voortreffelijk) in Altea, tegenover de club nautica, (spaans op niveau), waar je overigens ook voortreffelijke lunch menu’s hebt. In Benidorm is Cava Aragonesa (Tapas) een must.
  • Zeker moet je een keer het beroemde tapas menu in Restaurante L’Obrer in Benimantell gaan eten. Guadalest nog voorbij in de bergen op een hele leuke stek.

De lijst is zeker niet uitputtend.

Stranden

De mooiste stranden in de omgeving vind je in Calpe, Benidorm, Albir (kiezelstrand), LavillaJoyosa, El Campello en St Juan d’Alacant.

Overige

Voor de kinderen is er het themapark Terra Mítica of Castillo Conde de Alfaz

Een bezoek al hier aan de fuentes de L’Algar garandeert ook een dagje vermaak. Behalve zwemmen in de grotten en de watervallen aanschouwen, is er ook het Dinopark en kun je prima eten in de restaurants, waarvan sommigen een groot olympisch zwembad hebben, waar de kroost tussendoor in kan duiken, zoals in El Algar de Don Juan

Thuis, in de villa, vind je allerlei info over een uitje zodat de vakantie geen dag saai hoeft te zijn. Bovendien zijn er gedetailleerde wandelkaarten aanwezig. De wandelpaden beginnen achter het huis.

Guadalest, het eeuwenoude Moorse vestingstadje is eveneens een bezoek waard. De rivier de Guadalest stroomt beneden achter de villa. Op wegdaar naar toe, kom je voorbij het motor museum en bij restaurante Ríu.