CONDITIONS

When you make a reservation and stay in the villa we expicitly expect you to agree with the following conditions and guidelines. 

The owners will wave all responsibility for any inconvenience caused by a third party. Power cut offs, water cut offs due to wheather or any other conditions by a third party.

In the villa you’ll find a booklet with guidelines what to do under these circumstances.

Also the owners wave all responsibility for any bodily, financially harm or any consequence caused by not following the guidelines and conditions.

Algemeen

Hoewel het huis van alle gemakken is voorzien, zijn er toch wat eigenaardigheden, waarmee U rekening dient te houden. Het huis beschikt over internet (WIFI) en telefoon.  Veel van de bedrading loopt in Spanje bovengronds en is vaak niet net als in Nederland goed beschermd tegen de elementen. Dat betekent dat als het regent het internet en de telefoon uit kan vallen. Daar is niets aan te doen. Zodra het weer droog is doet alles het weer. Herstarten etc heeft geen zin. Gelukkig regent het niet vaak en in de zomer al helemaal niet.

Stormt het, dan kan het zo maar zijn dat er ergens een boom op de bedrading is gewaaid en dan valt de stroom uit, iets wat wel vaker gebeurd. Het is meesttijds binnen een uur of wat weer operatief.

De schakelkast bevindt zich in de schuifkast in de hal. Mocht er kortsluiting ontstaan dan kunt U de hoofdschakelaar zelf weer aanzetten.

Het huis heeft een warmwatervoorziening die door zonne-energie verwarmt wordt. Bij een tekort aan warm water of na grauwe dagen, schakelt het systeem automatisch op de stroomstand. U hoeft hiervoor geen schakelaars te bedienen.

De poort- en buitenverlichting gaan automatisch aan ( 21.15) en uit. (00.00) poortverlichting (01.00).

Een belangrijk punt van deze voorwaarden is de septic tank. De meeste huizen buiten de bebouwde kom zijn niet aangesloten op het riool maar hebben een zogenaamde septic tank. De bacteriën doen hier hun werk. Om die reden mag U beslist geen chloor (leija) gebruiken. of producten waar dit in zit. Ook dient U spaarzaam om te gaan met papier en mag alleen tweelaags papier worden gebruikt en absoluut geen keukenpapier etc in het toilet worden gegooid, laat staan “damesartikelen”. U berokkent daardoor enorme schade aan het systeem en de gevolgen zijn bijzonder onaangenaam en erg kostbaar bovendien.  Ook kan het voorkomen dat het water wat moeilijker wegloopt en dergelijke. Dit is normaal en U hoeft zich daar geen zorgen over te maken.

Het water is niet drinkbaar. U kunt het wel gebruiken voor te koken. In de koffiezetmachine gelieve bronwater te gebruiken, alsook voor het strijkijzer.

Roken is niet toegestaan. Liever nergens, maar als U dan rookt, aub blijft U dan op het terras en nooit elders op het land!! Weet dat het bijzonder droog is in de zomer en het brandgevaar een vonk ver weg is! U bent daarvoor aansprakelijk!!

Poort

De poort wordt elektrisch bediend middels de afstandbediening die U overhandig wordt bij aankomst. De poort sluit automatisch. Het komt soms voor dat er rommel op het schuifgedeelte terechtkomt en de poort niet opengaat. In dat geval kunt U de blauwe draaiknop gebruiken voor handbediening. U vindt deze vanuit het huis gezien rechts onder bij het mechanisme. Draai de knop helemaal om en open de poort. Verwijder bladeren en verdere rommel. Draai de blauwe knop weer in de oorspronkelijke positie en gebruik de handbediening weer.

Weigert de poort bij aankomst, dan kunt U met de huisdeur sleutel door het deurtje om bij de blauwe knop te komen. Sluit deze deur ook weer.

Vuilnis

De vuilniswagen komt iedere dag, ook op Zondag, na 2300 ’s avonds. Het afval wordt helaas niet gescheiden. Zet de vuilnisbak buiten, rechts naast de poort. Dit is het signaal voor de ophaaldienst om naar beneden te rijden. Heeft U geen vuilnis, laat dan de bak binnen, links naast de poort staan, zodat ze niet voor niets naar beneden rijden.

Sleutels en veiligheid

Ofschoon U zich over de veiligheid in principe geen zorgen hoeft te maken, is het toch belangrijk dat U bij het weggaan alle ramen en deuren goed sluit. Vergeet U dan niet de horren eruit te halen.

De sleutels geven toegang tot de voordeur. Let U erop dat de deur niet dichtwaait, terwijl de sleutels er nog in zitten en de schuifdeuren op slot zijn. Mocht dat toch gebeuren, kunt U de nooddeur rechts gebruiken.

Terrein

De tuin en de fruitboomgaard worden automatisch beregend. Deze is zo ingesteld dat het heel vroeg in de ochtend aanspringt, zodat U geen hinder ervan ondervindt.

Mocht U lekkages of onregelmatigheden constateren, meldt U dit aub zo spoedig mogelijk aan onze beheerder.

Vuur

Het is beslist verboden waar dan ook op het terrein open vuur te hebben. 2013/2014/2015 is een enorm droog jaar geweest en vuur is daardoor nog meer dan anders enorm gevaarlijk. Volgens de Spaanse wet bent U verantwoordelijk voor alle schade die door open vuur veroorzaakt wordt. (Dus ook door roken)

Natuurlijk mag U wel de BBQ gebruiken, maar deze stookt U op BBQ kolen of houtskool NIET OP HOUT. Het vuurtje moet langzaam opgebouwd worden voor de trek. U dient de BBQ zelf schoon achter te laten. Wij berekenen € 25,– indien U dat aan ons overlaat. Dit wordt op de borg ingehouden.

De afgesloten oven, rechts ernaar wordt wel op hout gestookt. U dient altijd een emmer water paraat te hebben. Stookt U niet met harde wind.

Het gascomfort in de buitenkeuken, staat natuurlijk ook tot Uw beschikking. Hiervoor dient U het palletje op de gasfles achter het muurtje om te zetten en weer toe te kantelen als U klaar bent met koken.

Er is geen warm water voorhanden in de buitenkeuken.

Zwembad

Geniet U van ons heerlijke zwembad. Het is voorzien van een automatisch reinigingssysteem, dat twee maal daags aanslaat. Als de witte straalnoppen  omhoog komen, moet U hier niet op gaan staan. Overigens zijn de filtertijden ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat, zodat U daar weinig last van heeft.

Draagt U er aub zorg voor geen steentjes etc onder de voeten het zwembad mee in te nemen. Het ruïneert de pomp.

Rond of in het zwembad of op het betonnen gedeelte is het niet toegestaan glaswerk te gebruiken. U vindt allerlei soorten plastic glazen in de kast in de keuken.

Het is absoluut niet toegestaan op de rand van het infinity gedeelte te lopen. Let U er aub op dat de kinderen dat niet doen. Het is glad en als U valt kunt vreselijk naar terecht komen. De gehele achterkant van het zwembad is off-limits wat dat betreft. Wij wijzen iedere aansprakelijkheid expliciet van de hand hiervoor.

De zwembad-mensen komen meestal op Donderdag voor onderhoud en extra schoonmaak. Meestal in de ochtend. Zij hebben een handbediening voor de poort.

De tuin aan de achterkant en de zijkant is net aangelegd en de tuinmannen kunnen langskomen voor onderhoudswerkzaamheden, maar voornamelijk om te controleren of de watervoorziening goed functioneert.  Het is niet de bedoeling dat kinderen in de tuin zèlf spelen of deze met ballen etc beschadigen. Aan de zijkant is er plek maar ook achter op het land.

Woning

 • De woning is voorzien van alle gemakken. De slaapkamers boven hebben aluminium shutters, die toegang geven tot het balkon. Als U de shutters weg wilt schuiven, dient U het de shutters helemaal naar boven te zetten middels de zwarte palletjes. Hierdoor kunnen ze openschuiven zonder te beschadigen aan de muur.
 • De beneden verdieping heeft een aantal aluminium luifels. Deze kunt U als U de woning verlaat naar beneden doen. Controleert U vooraf goed of er niets is wat de neergang kan blokkeren.
 • De aluminium schuifpuien kunt U openschuiven. Altijd de handel helemaal omdraaien voordat U gaat schuiven. Het moet makkelijk gaan. Altijd weer op slot doen, ook als U gaat slapen. De schuifdeuren met beleid bedienen en rustig openen en volledig sluiten. Nooit de TV-paslat vergeten te verwijderen als U de deuren sluit. De deuren moeten helemaal dichtkunnen zodat geen kieren meer zichtbaar zijn. De deuren kunnen anders beschadigen en bovendien zijn ze dan niet goed op slot.
 • Alle slaapkamers zijn voorzien van horren die met beleid gehanteerd moeten worden. Ze passen precies en het moet makkelijk zonder wringen kunnen. Belangrijk om te weten is dat ze van buiten naar binnen geïnstalleerd moeten worden. (volgt U de pijlen).
 • Alle kamers hebben airco onafhankelijk van elkaar. U dient ramen end deuren te sluiten en horren te verwijderen als U daar gebruik van maakt. Bedenk dat elektriciteit in Spanje een buitengewoon kostbare aangelegenheid is. Om hier prijsbewust mee om te gaan bereken wij stroom tegen kostprijs.
 • Het voert te ver om een handleiding voor het hele systeem, dat ook ventileert, verwarmt en ontvochtigt, hier uit te leggen. Een handleiding ligt voor U klaar, maar voor het gemak hebben we de airco op 23 graden gezet, zodat U alleen maar de on/off knop hoeft te gebruiken, desgewenst kunt U het kouder of warmer instellen met de temp regelaar. In de praktijk wordt er weinig gebruik hiervan gemaakt.
 • In de garage bevindt zich de wasmachine, die U kunt gebruiken. De handleiding ligt ook voor U klaar. We hebben bewust ervoor gekozen om geen droger te hebben. Er is een droogrek voorhanden en de was is in een kwartiertje droog.
 • De kachel in de woonkamer wordt in de zomer niet gebruikt!
 • De TV bedient U door de schakelaar op de achterkant niet in te duwen maar van U af te drukken!! Daarnaast schakelt U met de afstandbediening de satelliet ontvanger in. De TV dient op HDMI uitgang 2 te staan. Er ligt standaard een extra HDMI snoer geïnstalleerd op HDMI 1 klaar, zodat U de PC hier op aan kunt sluiten en films kan zien of uitzending gemist etc. U ontvangt standaard alle (commerciële) Nederlandse zenders en België 1 en 2.
 • In de woonkamer en op de masterbedroom (eventueel te verplaatsen) treft U de SONOS loudspeakers aan. U kunt de SONOS app gratis downloaden en verbinding maken met het systeem en alle muziek die U maar wilt afspelen. (IPAD, IPHONE en Android). Eventueel kunt U zich (proef)aboneren op Spotify en die aan het account toe voegen.
 • Het is niet de bedoeling dat U de meubels verplaatst, ook niet van binnen naar buiten en vice versa. Met name de grijze terrasstoeltjes zijn helaas zeer kwetsbaar gebleken. Niet op staan of als kruk gebruiken aub.
 • In de slaapkamer beneden bevindt zich een kluis, die alleen met een sleutel geopend kan worden. Deze zal U met de huissleutel overhandigd worden.

Hygiëne Algemeen

 • Het wordt zeer op prijs gesteld als U de keuken, maar ook buiten op het terras, etensresten, glazen, frisdrank blikjes etc snel op te ruimen en zeker niet te laten staan. U zult merken dat de mieren dat heel snel door hebben en het is zaak ze niet in huis te krijgen. Let U daar aub op.

Betalingen:

 • De reservering is pas definitief indien U het contract ondertekend heeft geretourneerd én de aanbetaling heeft voldaan. De aanbetaling wordt niet geretourneerd bij annulering. Wij adviseren U een annuleringsverzekering te nemen.
 • De rest betaling dient 6 weken voor aankomst volledig te zijn voldaan. Deze kan dan niet meer geretourneerd worden.

Wij wensen U natuurlijk een fijne vakantie toe. Bovenstaande moet U zien als een handleiding om geen problemen te krijgen. Met name willen wij U op het hart drukken toch vooral erg op te letten dat de kinderen niet over de overloop rand lopen. Het is te gevaarlijk.

Nogmaals gebruikt U aub geen producten waar chloor (leija op zijn Spaans) in zit. In de supermarkten treft U allerlei andere middelen aan die net zo effectief zijn, maar wel geschikt voor de sceptic tank.

Voor alle vragen en of problemen etc etc etc belt U onze beheerder. Zij zullen U bij aankomst opvangen en U vertellen hoe U ze kunt bereiken.

met vriendelijke groet

Alzahara de Guadalest

Alzaharaogo1